Bikinimode 2015


Sinesia Karol Swimwear Show | Miami Swim… by Fashion_TV

Sommaren närmar sig och det är dags att se över vad det är för mode inför sommaren, idag med fokus på strandplagg och bikinis. 

Ovan ser ni inspirationsbilder från en baddräktsvisning i Miami och det man kan se tydligt är att det är glamor som är ledordet för 2015 års bikinimode. Fägerna på plaggen går åt mjuka lyxiga färger, ofta med inslag av guldtoner. Det är också väldigt populärt med mönster på plaggen för 2015, så även på bikinis. Satsa på en bikini med glamorösa mönster så är du helt rätt.

Rätt bikini för din kropp

Det som alltid är viktigt att tänka på är att hitta en bikinimodell som passar din kroppsform. Här kommer därför några tips.

  • Fyrkantig figur

Denna kroppsform kännetecknas med en ganska rak kroppsform utan tydlig midja. Här är det viktigt att inte välja bikininederdelar med för breda band eller hotpants. du framhöver då höfterna ännu mer. Välj istället halterneck-bikinis med utskurna underdelar eller baddräkter som går ihop i midjan. Du skapar då en mer kurvig kroppsform med mer markerad midja.

  • Päron figur

Här är det breda höfter, smal midja och liten byst som är kännetecknen för kroppsformen. Undvik därför nederdelar med för breda band som markerar dina höfter. Satsa istället på högt skurna bikininederdelar, gärna med en bandeauöverdel som skapar känslan av en fylligare byst. Även push-up överdelar är att föredra.

  • Timglasfigur

Denna kroppsform kännetecknas med smal midja och bredare höfter och byst. Många anser denna kroppsform som ideal-kroppsformen. Till denna kroppsform passar i stort sett alla bikini-modeller och du kan välja ganska fritt. Välj gärna över och underdelar som är lika i färg och mönster så att inte den ena delen sticker ut.

  • Äppelfigur

Denna figur är motsatsen till päronfiguren, här är överdelen större med fyllig byst och smalare höfter. Här är det perfekt med breda bikinitrosor, gärna hotpants för att markera höfterna mer. Välj också gärna mönster på nederdelen för att ge den mer fokus. Upptill är det bra med en modell som är ganska enkel och nätt, exempelvis trekantsbikinin.

Hitta rätt

När du väl vet din kroppsform är det bara att ge sig ut och titta på passande bikini. De har ett brett utbud och många exklusiva modeller. Ett tips är att faktiskt kolla och handla online, eftersom utbudet där är mycket större. Många webbshoppar erbjuder fria returer och du kan därför köpa hem olika modeller och prova i lugn och ro.