Bo på hotell

En mysig liten weekend resa med boende på hotell kan göra själen gott. Speciellt när man snart har ett helt år bakom sig. När du bestämt dig för att åka, kan du tänka på de här sakerna först så att utflykten blir så bra som möjligt. 

Hotellet

Studera hotellen noggrant. Alla hotell kommer att säga att de är bra, har superbra service, rättvisa priser och fantastiska rum. Alla talar inte sanning. Så det gäller att hitta recensioner från före detta besökare. Titta på bilderna och ställ allt mot vad rummet kostar. Ett trestjärnigt hotell ska inte kosta som ett femstjärnigt, då är det dags att gå vidare och titta på ett annat hotell.

Man kan också besöka Rabatterat.nu. Hos dem kan man se vilka hotell i Sverige som har erbjudanden, bästa priset och specialpriser. Genom dem kan man faktiskt få en extra stjärna i standarden utan att kostnaden höjs.

Området

Titta vart hotellet ligger. Det brukar säga mycket om vilket typ av hotell det är. Ligger det långt från stad kommer det inte hålla lika hög klass. Är det i ett litet samhälle, omringad av skog och mark, är det mycket mer troligt ett slags vandrarhem och kan ha mer av en stugkänsla.

Hotell som ligger mitt i en stadskärna kommer att kosta mer och ofta betyder detta att de har bra standard men det är inte alltid fallet. Hotell som delar byggnad med andra verksamheter har inte pengarna att erbjuda lyx och detta kommer att reflekteras i rummen. Sedan finns det centrala hotell som är sin egen byggnad, dessa kommer vara i den största prisklassen men man kan också förvänta sig bra service och en lite lyxigare känsla.

Aktiviteter runt omkring

Ska man åka bort mer än en natt så måste man även titta på vad som finns i området. Är man sugen på att gå i naturen och njuta av stillsamheten, ska man så klart inte välja ett lyxhotell mitt i stan. Vill man äta gott och göra saker på kvällen utanför hotellbyggnaden kanske man får betala lite mer för att hamna mer centralt. Väljer man ändå att bo utanför staden kan man ringa och prata med hotell och höra vilka förbindelser som finns samt vad detta kostar.