Få ett briljant leende

Vi vill blända folk med våra vackra leende. Men för att få ett vackert leende måste man ta hand om tänderna. Hur ska man göra?

Bra tandborste

En bra tandborste kommer in bra mellan tänderna, är skonsam mot tändernas yta samtidigt som den tar bort karies och plack. Den bästa tandborsten man kan ha är elektrisk. Då kommer den åt hela tanden, man trycker inte för hårt mot tänderna samt så har många en funktion som säger till när du har borstat tillräckligt länge.

Tandkrämen

Själva märket spelar i princip ingen roll. Det enda tandläkaren brukar säga är att man alltid ska välja en tandkräm med flour i. Flour förstärker tändernas emalj och gör det även lättare för mineraler att fastna på emaljytan. Därefter kan man välja efter behov för det finn flera olika typer. Det finns tandkrämer som är gjord speciellt för dem som har känsliga tandkött, för dem som vill ha lite vitare tänder och starkare varianter som ger frisk andedräkt.

Tandtråd

Mycket viktigt men mycket lätt att glömma. Tandtråden måste användas för den kommer åt där tandborsten inge för. Tandtråden ska man dra mellan varje tand för att få bort plack och matrester. Tandtråd hjälper också till att hålla tandsten borta.

Munskölj

Har man problem med blåsor och sår i munnen ska man faktiskt använda munskölj. Ingredienserna i vätskan motverkar blåsor. Den kan också ta ner inflammationer i tandköttet. Och så klart får man fräschare andedräkt så den rekommenderas starkt till dem som gillar att äta starka kryddor samt rökare och snusare. Överdosera dock inte för då förstör man bakteriefloran i munnen. Använd under jobbdagarna och låt munnen vila över helgen.

Tandblekning

Även fast man gör alla dessa saker så är det inte alltid att man får bort fläckarna som man redan har fått på tänderna. Dessa kommer oftast från kaffe, rökning, snusning och läsk. Bara tandkrämer med lite blekningseffekt kommer inte att ge en det där briljanta, vita leende. Oftast får man även göra en tandblekning. Då ska man välja ett skonsamt och effektivt alternativ så man inte förstör emaljen på tänderna genom att bleka med för kraftiga medel. Hellre satsa på ett blekningsmedel som ger full effekt efter några gångers användande.