Fräsch inför hösten

905277-attractive-ethic-girl-poses-for-portrait

Sommaren lider tyvärr mot sitt slut. Det är alltså dags att välkomna hösten med ditt vackraste jag. Vi har de bästa tipsen för att få en fräsch och ny look inför den kommande säsongen!

Ordentlig hudvård

Efter allt sommarsolande börjar kylan komma. Det är mycket för huden att utstå. Det bästa du kan göra är att vara snäll mot huden: en hud med lyster kräver lite jobb men resultatet är värt det.

Se upp att duscha för varmt: huden gillar inte allt för varmt vatten och har en tendens att torka ut av långa, varma duschar. Sänk temperatur och korta ned duschtiderna.

Smörj in kroppen varje dag. Huden behöver fukt för att må bra och den bästa fukten kommer från lotions och krämer med så pass naturliga råvaror som möjligt. Alternativt kan du badda in kroppen med babyolja efter duschen och vänta någon minut. Sedan använder du handduken för klappa huden torr, istället för att torka. Oljan gör huden len och mjuk och brukar hålla längre än en vanlig hudlotion.

Ny årstid, ny frisyr

Med hösten kommer möjligheten att satsa på lite mörkare hår. Dämpa ner håret med mörkare slingor eller en ombreeffekt som är populär just nu. Då gör man antingen topparna eller botten mörkare/ljusare än resten av håret för en snygg övergång mellan tonerna.

Har du kort hår kan du också passa på att skaffa en längre frisyr som skyddar lite mer mot höstvindarna. Med hårförlängning får du resultatet snabbt och slipper spara ut håret själv. Satsa på äkta löshår istället för syntet: det sitter längre och blandar sig bättre med ditt riktiga hår. Det är också lättare att hålla efter och kan tvättas som normalt hår.