Hårtrender

För att vara riktigt trendig gäller det att ha kolla på alla delar av ett utseende. Det gäller inte bara att ta på sig de trendigaste kläderna. Håret spelar också en stor roll i helheten. Vi tänkte här ge lite tips på vilka hårtrender som gäller våren 2014. 

Hitta rätt frisyr för dig

För att få den rätta frisyren för vårens trender är det säkraste kortet att gå till frisören för att få råd och tips. De uppdateras dagligen med vilka trender som komma skall och har en bra kompetens att se vilken av de nya frisyrerna som skulle passa just ditt utseende och din hårtyp. En salong vi känner till som är etablerad på många orter i Sverige är Attityd. De har erfarna frisörer som dagligen uppdateras och håller koll på vilket mode som gäller. På deras hemsida hittar ni även deras blogg där ni kan få mycket inspiration på vilken frisyr du ska välja. Har du någon idé på hur du vill att frisyren ska se ut är ett tips att ta med dig en bild och visa, då har frisören något att utgå ifrån och kan se om den skulle passa dig.

Romantisk frisyr

Romantisk touch

Vad är det då som gäller för i vår? Några ledord för hårtrenderna 2014 är slarviga flätor, romantiska hår och vackra accessoarer. Det är romantiska frisyrer med stora lockar, gärna med vackra accessoarer i som gäller i vår. Det är inte längre klassiska raka frisyrer som gäller utan det är de rufsiga frisyrerna med mera volym om form som är rätt.

Satsa gärna på kontraster i frisyren där hårt möter mjukt och försök att skapa en skön mix. Snedbenan är väldigt rätt fortfarande och denna kan gärna gå långt ner på ena sidan. De hela frisyrerna som var inne under hösten byts nu ut till mer stökiga, spretiga frisyrer med mera rörelse.

Den klassiska, hela bobben är på väg bort och vill du satsa på en axellång page ska den istället göras med mera volym och kluvna toppar, då är den helt rätt för i vår.

Flätan

Flätan är en frisyr som funnits med i ett par år nu och den är fortfarande super het. I vår ska den gärna göras lite lekfull och förmedla ett lite stökigt och till-tuffsat uttryck. Den får inte blir för perfekt och stram. Har du varit ute kvällen inne så håret redan är lockat och spretigt efter en natts sömn så är det bara bättre. Flätan får då ett skönt utseende och ser inte så tillgjord ut. Nåra flätor som är superheta är mohairflätan och fiskbensflätan.