Hitta höststilen

Äntligen är hösten i antågande, den bästa av årets modesäsonger. Äntligen får man klä sig i härliga koftor, kappor och långbyxor igen. Efter en lång, varm sommar känns det verkligen härligt. Årets modehöst har riktigt mycket att bjuda på och passar dessutom alla personligheter!

vackra höstlöv och en å

Höststilen till vardags

Vardagskläder ska vara bekväma samtidigt som de naturligtvis måste vara riktigt snygga. Under kommande höst är till exempel långrocken populär. Ett lika snyggt som bekvämt plagg som man bara kan ta på sig och på sekunden få en snygg stil. Retroinspirerat är stort och visar sig bland annat i form av metallicfärgade plagg, psykedeliska mönster och kortkort à la Twiggy. Metallic kanske inte känns helt rätt just till vardags, men faktum är att i små doser ger det en spännande effekt utan att sticka ut alltför mycket. På fötterna bär man gärna låga, spetsiga skor, gärna i svart mocka – eller varför inte knähöga stövlar i en knallig färg?

Höststilen till fest

Vid höstens festligare tillfällen är det helt rätt med höga klackar. Antingen i form av pumps, stövletter eller boots. De ska gärna vara i starka färger och också gärna i präglat skinn, till exempel ormskinnspräglat. De höga klackarna kombineras gärna med välskräddade byxor eller med färgade strumpbyxor och kjol. Kjolen kan vara vadlång, knälång eller minityp, allt är lika snyggt i höst. Kombinera med ett kraftigt bälte i midjan för en snygg och feminin silhuett.

Höstens makeup

I höst är vi inte rädda för färg. Det snyggaste läppstiftet för alla tillfällen är ett i en fylligt röd nyans. Till detta bör man ha sparsamt med ögonmakeup. Ett annat alternativ är att sota ögonen ordentligt eller lägga på ordentligt med eyeliner för en riktigt härlig 60-talslook. Till detta bör man däremot låta resten av ansiktet ha en osminkad look för att få en bra balans i makeupen.