Restips

Dra iväg på en resa lite då och då är som bekant alltid roligt och framför allt om det är tillsammans med tjejkompisarna. Här kommer några tips på lite olika typer av tjejresor som kan vara roliga att göra.

online travel booking

Storstadsweekend

Ett bra tips och en klassiker vad gäller att resa tillsammans med bästa vännerna är så klart en weekendresa till någon storstad för fest och kanske framför allt shopping. Två självklara alternativ är givetvis London och Paris som bägge erbjuder ett digert utbud av både fest och shopping. Andra alternativ som också är spännande är till exempel Berlin eller varför inte den danska huvudstaden Köpenhamn, som dessutom inte ligger alltför långt bort.

Fördelen med att åka på någon form av storstadsresa är att det finns gott om boende, dock gäller det ju att hitta rätt. Att bo på hotell och framför allt på rätt hotell är så klart en viktig aspekt av resan, något vi berört tidigare här på sajten. Ett bra tips är att välja boende hyfsat centralt så man har nära till det mesta.

Sparesa

En annan klassiker när det kommer till tjejresor är någon form av sparesa. Att få bli väl omhändertagen med massage och dylikt samt att få sitta i bubbelpoolen med ett glas champagne är kanske något av det bästa som finns.

Här är två bra alternativ att åka till Tallinn eller Riga, som har lyxiga hotell, som inte är speciellt dyra. Även i Sverige finns många fina spa om man inte vill åka iväg så långt.

Naturresa

Att uppleva naturen på ett eller annat sätt är ju heller inte helt fel. Det kan till exempel handla om att åka iväg på en ridresa, en klättringsresa eller varför inte kombinera de bägge. Island är ett härligt resmål, som bjuder på många fina naturupplevelser och dessutom möjligheter till ridning. Ett par andra bra alternativ vad gäller detta är till exempel Portugal eller Toscana i Italien.

De flesta av tipsen i den här texten är hämtade från den här artikeln i Expressen.