Snygga smycken

Ett smycke kan vara ytterst personligt och väldigt anonymt, helt beroende på tillfälle och personlig smak. Vad du väljer att ha på dig för typ av smycke kan även spegla din personlighet eller ge uttryck för en känsla eller tro.

Vad många kanske inte vet är att smycken likt ett bra vin till en god måltid kan komplettera ditt redan existerande jag och antingen framhäva eller dämpa ansiktsdrag och färger. Ett smycke kan därför vara så mycket mer än bara en accessoar. Mer detaljerade tips kring vilka smycken som skulle passa just dig och hur du kan tänka när du bestämt dig för att shoppa nytt hittar du hos bröllopsmagasinet.se.

Smycke

Silver eller guld

När du valt vilken typ av smycke du vill ha kommer den stora frågan – silver eller guld? De flesta föredrar silver eftersom att det passar både till fest, vardags och lätt kan kombineras med andra typer av smycken eller färger. Ett brett utbud av intressanta och vackert tillverkade silversmycken hittar du hos Mila Silver, en lite personligare återförsäljare.

Guld känns ofta lyxigt och väldigt hållbart, därför väljer många till exempel att förgylla sina bröllopsringar i guld. Guld kommer också i flera färgskiftningar. Gillar du inte den skarpa, traditionella guldfärgen kan du istället köpa vitt guld eller rosa guld. De är lite dyrare men du får en koppar- eller silverton i guldet som tonar ned färgen. Rosa guld har varit högt på modelistan i flera år och är väldigt populär som vigselring.

Vare sig du väljer att bära silver eller guld, tänk på att samtliga smycken för dagen eller kvällen gärna ska gå i samma ton. Det är nämligen lite av en gyllene regel att du inte blandar guld och silversmycken samtidigt, men även där måste såklart den egna smaken få bestämma.

4242048-dog-tag

För män

Smyckesutbudet för män tenderar att inte vara fullt så brett som för kvinnor, däremot finns det istället speciella återförsäljare dit du som man kan vända dig. Populära herrsmycken såsom armband, manschettknappar och ringar går att hitta på nätet med hjälp av en enkel sökning.

För männen är det vanligt att kombinera silver med läder och guld med stål. Männens smycken ser oftast lite ”tuffare” ut och kommer också i större format. Ett numera klassiskt smycke är ”dog tags” med valfria inskriptioner