Snyggt på röda mattan

Röda mattanAtt hänga med i alla snackisar ger dig många fördelar. Om du inte har koll på vad som händer är det lätt att hamna utanför diskussionerna på arbetet eller i plugget. Självklart ska du inte sätta dig in i något du inte alls tycker intressant men oftast har snackisen blivit ett samtalsämne av en anledning.

En vanlig snackis bland både filmintresserade och modeintresserade är Oscarsgalan, som verkligen är en fascinerande tillställning. Vem vinner pris för bästa skådespelare? Vilken film kammar hem hederspriset ”Bästa film”? Förutom själva utdelandet av Oscarsstatyetter så är en stor del av galakvällen när stjärnorna anländer på den röda mattan. Några av de mest kända framträdandena har Lady Gaga stått för. Hon är känd för att ha anlänt till galor i de mest häpnadsväckande klänningarna. En gång kom hon till exempel till röda mattan iklädd en köttklänning.

Oscarsgalan är den tillställning i världen som lockar de absolut största stjärnorna. I grunden är Oscarsgalan en filmgala där det delas ut priser till olika filmer som juryn tycker förtjänar ett extra erkännande. Galan har dock sedan länge kommit till att bli något mycket mer än bara en prisutdelning. Det är en möjlighet för stjärnorna att visa upp sig och galakvällen är fylld av glamour.

Oscarsgalan har på senare år också blivit ett självklart event för de olika spelbolagen. De har anammat de största tillställningarna och delar nu med sig av sina expertisutlåtanden på internet. Hos spelbolagen online kan du se vilka skådespelare och filmer som tros kommer att kamma hem priser. Den mest prestigefyllda vinsten är årets bästa film. 12 Years a Slave är favoriten med odds på 1.20. Experterna verkar också tro på Gravity som du får 6 gånger pengarna för om bettet går in. Gravity och 12 Years a Slave finns också med i kategorierna bästa manliga respektive kvinnliga skådespelarinsats. Sandra Bullock har blivit nominerad tack vare sin roll i Gravity (17 gånger pengarna) och Chiwetel Ejifor från 12 Years a Slave (7 gånger pengarna).