Sommarens trender

choker necklace trend fashion hat_435010186

Sommaren är i full rullning. En del av oss har redan fått sommarlov och semester, medan vissa fortfarande väntar på sin välförtjänta ledighet. Vare sig man är ledig eller inte, finns det alltid tid att kolla upp vilka trender som gäller under sommarmånaderna. 

Kläder

När det kommer till kjolar, skjortor, klänningar och toppar ska man bära lite mindre tyg än vanligt. Det är trots allt sommar och dags att visa lite hud. Kläderna på catwalken just nu har ofta hål vid axlar och midjan för att skapa ovanliga former och nya plagg.

Till detta kommer asymmetriska snitt i kläderna där tröjan är längre på ena sidan eller så har en klänning bara en lång arm medan den andra sidan fästes vid halsen. Spets är också helt inne den här säsongen, i alla dess former. Det dyker till med upp makramévästar!

Är man inte intresserad av spets, kan man istället titta tillbaka på 90-talet och hämta sin inspiration där. Långa klänningar med smala axelband, nästan nattlinnelika, har kommit tillbaka tillsammans med rave- och grungelooken.

Smycken

Vilka halsband och örhängen man ska ha förändras i takt med kläderna. Tittar man på smycken online ser vi mycket silver och gärna one-of-a-kind. Det finns en blandning av nätta och smala smycken samt större smycken som tar plats runt halsen.

En annan 90-talstrend som återkommit är chokerhalsband, de där tajta armbanden som ska vila direkt mot halsen. Den populäraste varianten var tatueringschokern i  mjuk plast som alla ungdomar hade under sena 90-talet. Den fastande gärna i håret och gjorde ont när man snärtade den runt huden, men den var tillräckligt trendig för att vara värt det och nu är den tillbaka!