Strandklänningar

En strandklänning är ett skönt och praktiskt plagg att dra på sig när man ska till och från stranden, till kiosken för att köpa glass eller bara för att skydda sig lite extra mot solens strålar. Man kanske inte känner sig helt bekväm med att gå runt på stranden i bara bikini, så då kan det vara skönt att ha ett svalt och tunt plagg att ta på sig över. Dessutom finns det många klänningar som inte bara är funktionella utan också riktigt snygga.

Ändlösa variationer – var kreativ!

Det finns olika varianter av strandklänningar, exempelvis sköna, tunna tunikor som skyddar mot solen och är bekväma att ta på sig över bikinin. Sen finns det klänningar i omlottstil som du kan knyta på alla möjliga sätt för variation. Du kan även använda en stor sjal eller sarong som klänning, håll den bakom ryggen och dra fram de två övre hörnen, korsa dem över bröstet och knyt bakom nacken, så får du en snabb hemmagjord strandklänning. Det är bara kreativiteten och tygstyckets form som sätter gränserna för hur du draperar dig. I den här engelska Youtube-videon kan du dock få några praktiska råd och tips.

Strandmode kan också följa trender

Långklänningar är en trend som hängt med i några år nu, men är fortfarande väldigt modernt. Flera tips för årets strandmode har vi skrivit om här. Med långklänningen är du redo för både stranden och after beachen. Låt ditt saltiga hår hänga fritt som ett snyggt beach-rufs, eller dra bak det med ett spänne för att få lite kontroll. Annars passar det väldigt fint till långklänning att ha ett stort halsband och håret i en knut. Ta på dig lite bodylotion eller kroppsolja för extra glans och lyster, gärna med skimmer i. Huden behöver återfuktas efter en dag i solen, och din bränna framhävs dessutom mer. Ett fint läppstift i en uppiggande färg kontrasterar fint mot din solkyssta hy. Du kan vara redo att gå från stranden till festen på bara en minut!