Vårens trender

Fashion Week har varit och vårens trender har visats på catwalken. I år är det mycket metallic som syns, både på toppar och byxor. De större modeskaparna DVF, Versace, Kenzo och Dior är några som starkt visar metallic trenden. Vill du istället satsa på en accentfärg är gul den hetaste färgen för i vår.

design klänning

Glitter och glamour

Glitter och glamour är det som tydligt ramar in modevåren 2014. Även våra svenska designers hakar på denna trend och på Mercedec Benz Fashion Week visades glittriga och glamorösa metallic plagg upp. Guld är en metallicfärg som sticker ut lite extra och denna kan gärna matchas med tidlösa vita och svarta plagg för att sticka ut.

De plagg som sticker ut lite extra för i vår är bikerjackan som levt kvar sedan i höst samt skräddarsydda midjekorta kavajer. Nertill ska byxorna för i vår vara av rak design, gärna med pressveck framtill. Det gäller att hitta skräddarsydda plagg som utstrålar stil och elegans.

Vårens accentfärg

Färg för i vår

Den accentfärg som synts tydligast i klädbutikerna i vår är gul, gärna citrongula nyanser. Vitt är en färg som fortfarande lever stark men de gula tonerna tar över allt mer. Vill du vara riktigt trendig i vår är en midjekort citrongul jacka att rekommendera, då är du helt rätt. De gula tonern kan du gärna bära mot neutrala toner så som midnattsblå eller elfenbensvitt för att skapa en snygg kontrast.